Skip to content

Om os

Formål

Hensigten med IPmonopolet er at producere spændende og aktuelle artikler om international politik. Vi ønsker at give studerende spalteplads til at formidle deres viden i et lettilgængeligt format. Det er vores opfattelse, at der på landets universiteter findes en enorm, uudnyttet vidensbase om internationale forhold, og det er derfor vores ønske at fungere som platform for studerende, der ønsker at formidle deres viden om internationale forhold i form af analytiske artikler. Samtidig er det siden IPmonopolets oprettelse lykkedes at lave interviews med nogle af verdens førende IP-eksperter, som har fundet bladets ikke-kommercielle og studenterdrevne profil værd at støtte. Med kombinationen af bidrag fra studerende, fagfolk og debattører tilstræber IPmonopolet på nuanceret vis at styrke debat og viden om internationale forhold.

IPmonopolets mission

IPmonopolet er et medie og magasin om international politik for og af studerende. Vi ønsker som forening at bidrage med velunderbygget, tankevækkende og nuanceret viden og debat om international politik. Det er tiltænkt, at studerende på alle studieretninger skal kunne bidrage og læse med. Vi mener, at gode diskussioner, refleksioner og erkendelser sker på et oplyst grundlag. Derfor er det også en del af IPmonopolets mission at bekæmpe dis-information og formodninger baseret på stereotyper. Vi ønsker kort sagt at nuancere og udvide debatten om international politik for at flytte noget.

Verden brænder i international politik i disse år, og studerende på samtlige videregående uddannelser skal ikke være begrænset af konventionelle teorier og argumenter. Verden kan forstås både teoretisk og empirisk. Vi vil forsøge at koble de to ting ved at fremføre kritiske argumenter, interviewe eksperter og lade forskellige syn på den globale magtpolitiske scene kollidere. Vi forsøger derudover at tilpasse magasinet til det moderne mediebillede – ved at lave podcasts, interviews, videoer, streaming og interaktive debatter. For at vise, at udenrigspolitik har betydning for os alle sammen.

Foreningen IPmonopolet har ingen politisk overbevisning. Både redaktionen og skribenterne er frivillige. Holdninger og argumenter er skribenternes egne. Det er altså interessen for international politik og lysten til at formidle og organisere, der driver værket fra start til slut. Derfor er IPmonopolet også uafhængig af både politiske og forretningsmæssige interesser.

Idéen bag

Idéen til at starte IPmonopolet opstod i 2008 på en studietur med foreningen International Debat, der deltog på et redaktionsmøde på Time Magazine. Her blev initiativtagerne inspireret af det høje journalistiske niveau, den brændende interesse for international politik og den gode stemning, der syntes at præge bladets redaktion. Det var med denne oplevelse i tankerne, at IPmonopolet blev grundlagt, og det er fortsat med den idé i baghovedet, at IPmonopolet drives i dag.

Engagerede studerende

IPmonopolet har base på Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet, men drives af frivillige studerende fra flere af landets universiteter. Eftersom IPmonopolet er non-profit, er de studerende redaktions- og bestyrelsesmedlemmers engagement og bankende IP-hjerte bladets vigtigste drivkraft. IPmonopolets digitale tidsskrift fungerer som platform og talerør for indsigtsfulde studerende med internationalt udsyn og kløe i fingrene.

Redaktion

Nedenfor kan du se IPmonopolets bestyrelse og redaktion. Vi er altid på udkig efter nye medlemmer, hvad enten det er til en enkelt artikel eller som fast redaktionsmedlem. Hvis du er interesseret så send en mail til redaktion@ipmonopolet.org, eller smid os en besked på vores facebook-side.

Bestyrelse og redaktion

Sean Neerup Mulvihill – Formand

Mikkel Scharling Dahl – Næstformand

Tobias Havsteen hede – Kasserer

Jonas Bech Nielsen – Ansvarshavende chefredaktør

Nikolaj Mastratisi – Assisterende chefredaktør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.